וויסות רגשי אצל ילדים

ויסות ריגשי הוא תהליך שמאפשר לילד להגיב בכל זמן נתון בצורה מותאמת ולשלוט ברגשותיו ותגובותיו לאירוע  .

סימנים לזיהוי ילדים בעלי קושי בויסות הרגשי:

ילדים מופנמים מאד, ביישנים, או לחילופין, כעסנים, צעקנים, משתוללים מכעס.
הקושי הוא שילדים אלו  אינם יודעים לבטא רגשות, ומכאן הדבר נובע.
כמו כן מרבית הילדים הסובלים מהפרעת קשב, ADHD, סובלים מויסות רגשי.

תופעות הלוואי של ההפרעה: חרדות מסוגים שונים, בעיות התנהגות, נטיות אובדניות, ילדים אובססיביים – OCD, סובלים מבעיות אישיותיות, עצבנות. ילדים עם בעיות חברתיות.

מאפייני ההפרעה

מאפיינים רגשיים: קושי בזיהוי ושיום רגשות, טווח רגשות מצומצם, קושי ביכולת להכיל רגשות, קושי בזיהוי רגשות אצל האחר, קושי בדינאמיקה של הרגשות.

מאפיינים קוגניטיביים: חשיבה מעוותת, רק בשחור-לבן, נוקשות בהתנהלות. יש רק פיתרון אחד. היתקעות בתוך מחשבה שהיא לא בהכרח המציאות, פרשנות של סיטואציות לקויה.

מאפיינים פיזיולוגיים: יש קושי להפריד בין הרגש להתנהגות, ההתנהגות אימפולסיבית הכוללת מכות וקללות, הרגש דוחף לפעולה, לעיתים לא הגיונית. אין הסתכלות לטווח ארוך. יש הצפה רגשית, וחוסר יכולת להירגע במהירות. הרגש נמשך זמן רב.

איך מטפלים בילדים אלו?

באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי, נעבוד על ההתנהגות, על החוזקות של הילד, נעבוד על לימוד והכרת הרגשות – כל רגש לחוד, הכרת הבעות הפנים, בדיקת סיטואציות חברתיות, תקשורת בינאישית. נלמד גמישות מחשבתית, רגשית ופיזיולוגית.

עניין הוויסות הרגשי חשוב מעין כמוהו עבור ילדים עם קשיים חברתיים מאחר ותגובותיהם לסיטואציות חברתיות מסוימות יקבעו את התפתחותת הסיטואציה לחיוב או לשלילה.

סגירת תפריט
WhatsApp chat