הדרכת הורים לילדים הסובלים מחרדה חברתית

חרדה חברתית היא מכשול מוכר בעולם המבוגרים וחלק מההתמודדות היום-יומית של חלק נכבד מהאוכלוסייה מהבוגרת, אך בימינו אנו היא אינה מנת חלקם של המבוגרים בלבד. כיום ניתן לזהות סימפטומים אמיתיים ומוצקים של חרדה חברתית כבר בגילאי ילדות צעירים, טרום גיל ההתבגרות.

אנו נתקלים בימינו בתופעה נרחבת של ילדים ההופכים שתקנים, מתבודדים ודוחים את חברת בני גילם, מעדיפים להתמקד במסכים השונים ונמנעים מתקשורת חברותית.

הורים רבים מתקשים, למרות הכוונה הטובה שלהם, לסייע לילדם בהתמודדות עם התחושות הקשות והמצוקה שהוא חווה, ולעיתים בתגובתם אף מחריפים את הקושי שלו (לדוגמה כאשר הם מאלצים אותם ללכת לחברים למרות החרדה ממנה הם סובלים, או כשהם לוחצים עליהם “להתגבר” בלי להתייחס לגורם החרדה).

ילדים הסובלים מחרדה חברתית ושאינם זוכים לטיפול הולם או לכלי התמודדות עימה עשויים לפתח בעיות וקשיים נוספים, החרדה מעכבת ועוצרת אותם מהתמודדות וגדילה אישיים, גורמת להם לתחושות נחיתות, ומפריעה להם לשתף ולתקשר את החוויות שעוברות עליהם. חרדה חברתית שאינה מטופלת עשויה להפוך ילד למבוגר בודד, אשר הכישורים החברתיים שלו לוקים בחסר.

בהדרכת ההורים לילדים הסובלים מחרדה חברתית נדון בסיבות השונות העשויות לגרום לחרדה, סימנים המעידים על חרדה, כיצד ניתן לזהות מראש ולהתמודד עם התקף חרדה ונלמד דרכי תקשורת וסיוע לילד בעת שהוא חש מצוקה, על מנת שנוכל לתמוך בו ולעודד אותו בהתמודדות.

סגירת תפריט
WhatsApp chat